Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kincskeresők pere kezdődött

2009.02.15

 Kincskeresők pere kezdődött

2003.05.21

Műkincskereső tolvajok pere kezdődött szerdán a Kaposvári Városi Bíróságon 

 

A négy Kaposvár környéki kincskereső 1997 és 2001 között járta fémkereső detektorokkal Somogy, Tolna és Baranya megye területét, régészeti leletek után kutatva. A talált leleteket azonban nem szolgáltatták be az államnak, hanem megtisztították, és – a vád szerint – pénzzé tették őket a fővárosban. A rendőrség a vádlottaknál tartott házkutatások alkalmával mintegy 60 millió forint értékű kincsleletet talált. Később a rendőrök az elsőrendű vádlott gépkocsijában még több mint 4000 római kori és kelta pénzérmére bukkantak egy ellenőrzés alkalmával.

Az elsőrendű vádlott, egy 42 éves mernyei férfi a tárgyaláson nem tartotta bűnösnek magát, s azzal védekezett, hogy a nála talált régiségeket aukciókon vásárolta. Irreálisan magasnak tartotta ugyanakkor a szakértők által megállapított 60 milliós értéket is. Az ügyészség azonban nemcsak nagy értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett lopással, de rongálással is vádolja az elsőrendű vádlottat. Szerintük ugyanis az illegális kutató fontos régészeti lelőhelyeket tett tönkre. A másodrendű vádlott egyébként nem jelent meg a tárgyaláson, őt ezért körözi a rendőrség. Az ügy tanúkihallgatá­sokkal folytatódik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szépen vagyunk!

(Bala, 2010.10.20 19:42)

Ez Magyarország! Inkább pusztuljon el minden, vagy a régészek nyúlják le, esetleg porosodjon a raktárak mélyén a lelet! Fityiszt nektek! Na megyek lengetni:)

Magyarország

(Anonim, 2010.10.08 10:49)

Az irigység beszél belőletek, nem más. Menjetek vissza a kommunizmusba, de az ország elhagyott részén, és a demokráciát hagyjátok fejlődni, hagyjátok békén a kincskeresőket!

Magyarország

(Anonim, 2010.10.08 10:46)

Hülye gyerekek! Inkább örülnétek, hogy vannak akik kiszedik a földben veszendőbe menő értékeket! Majd benő a fejetek lágya.