Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


És még a keresős a vandál hullarabló!

2008.08.30
 

Koponyák az erdőben

 

KISBERÉNY — Mintha egy rémregény kellős közepébe csöppent volna Vacsi Stella (27), amikor a kisberényi falunapokról sétára indult a közeli erdőbe három héttel ezelőtt. A fák közül ugyanis nagy hirtelen egy egész halom szanaszét heverő emberi csontra bukkant.

 

Kannibállakoma maradványaira emlékeztető látvány fogadta: a betört koponyák, eldobált lábszárcsontok, egymásba akadt bordák egy ásatás után maradtak vissza a területen.

– A képek önmagukért beszélnek! – mesélte olvasó-riporterünk, aki a felvételekért 10 ezer forintos jutalomban részesül. – Egy 13. századi Árpádkori templom romjait tárták fel: az ásatás után az ép csontokat elvitték, a többit otthagyták – emlékezett vissza.A somogyi régészek 29 sírt tártak fel a templom kriptájában. A Stella által is lefotózott emberi maradványokat viszont a templomkertben földelhették el évszázadokkal ezelőtt.

– A csontok azért maradtak temetetlenül, mert több hétbe is beletelt, míg a munkagép árkon-bokron keresztül eljutott a helyszínre – mondta Spanics Róbertné kisberényi polgármester. – A halottak ma már békében pihennek.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.