Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Detektorral régészkedett

2007.12.31

Detektorral „régészkedett"

Lakossági bejelentés nyomán került rendőrkézre egy solti férfi a baracsi ásatások területéről. A férfi fémkereső detektorral „régészkedett" - szabálysértési eljárás indult ellene.

     Előállították a rendőrök azt a solti úriembert, aki a baracsi ásatások területén fémkereső detektorral kutatott értékek után - erősítette meg lapunk információját R. Szabó Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa. A rendőrség lakossági bejelentés nyomán indult a településen lévő ásatásokra: s a helyszínen elfogott személynél cserép- és fémdarabokat találtak. Mind a „leleteket", mind a „leletmentéshez" használatos detektort lefoglalták a rendőrök - a férfi ellen szabálysértési feljelentés készül.
     Betörő járt a pusztaszabolcsi óvodában, az ismeretlen tettes azonban tételes zsákmány nélkül távozott. Az elkövető kinyitotta az egyik csoportszoba ajtaját is, de nem vitt magával semmit. Lopási kárt nem regisztráltak az intézményben - a tettes harmincezer forintos rongálási kárt okozott, mielőtt dolgavégezetlenül távozott volna az oviból.


(Dunaújváros Online Hírek)