Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minelab analóg

2008.01.18

Minelab gépek ide!

 

A hozzászólásokhoz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Relic Hawk

(Vakond, 2010.12.25 19:35)

Üdv all!

Találóbb név lett volna rá a monstrum.
Az egyik legnehezebb gép, amit a kezemben fogtam. Kell vagy kettő hónapos edzés, mire az ember fél órát képes lengetni vele megállás nélkül.
Tulajdonképpen egy kézi mélykereső, közel 20 éve nem gyártják már. Leharcolt darabokat lehet vásárolni 100.000 forintért, ami mutatja, hogy nem rossz gépek.

12 voltos 1,2 Ah –ás akkumulátorral működik.
Gyárilag 40 centiméteres fejjel szerelve.


Billenő kapcsolóval történik a ki és be kapcsolása.
A talaj kiegyenlítés egy 10 fordulatú potméterrel végezhető, így nagyon pontosan beállítható. A beállított érték egy billenő kapcsolóval rögzíthető. Érdekes megoldás.
A gép működik mozgó és nem mozgó elven is, valamint lehet nullázni. Aki használt már nem mozgó elvű gépeket, az ismeri azt a trükköt, amikor kis vas felett nulláz, így hadszíntér kutatáskor a repeszeket nem szedi.
A gépen a korához képest kiváló diszkriminátor található. A szeget és nagy méretű érmét képes különválasztani. Érdekessége, hogy billenő kapcsolóval válthatunk az all metal és a disc állapot között, a disc-et pedig állíthatjuk potméter segítségével. A nullára állított potméternél sem jelez be a vasakra, inkább az apróbb színesfémeket tudjuk vele szűrni. Például bazalt kövek kiszűrhetőek vele.

Mire jó?
Napjainkban már a legtöbb gyártó felső kategóriás gépei túlszárnyalják a teljesítményét. Érmézésre nem alkalmas, a felszín közeli kisbronzokat lapjával még észreveszi, de ha már elfordul, elveszíti.
A rohamsisakot 1 méter mélyről jelzi, amit ma már sok gép szintén tud.
Harctérkutatásra használható leginkább.

Miért szeretem mégis?
Nem az automatika dönt helyettem, széles skálán állítható, megoldható vele olyan feladat, ami más keresővel nem feltétlenül. Elavult vacak, de a régi motorosok kezében életre kel és megmutatja, hogy nem biztos, hogy az előre megírt programok a mindenhatóak.